Učitavanje...


SLUK 2017.

Sudionici

 

KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR predstava „KARLSON S KROVA“, redateljica Ljudmila Fedorova

U jednom sasvim običnom gradu, u jednoj sasvim običnoj ulici, u jednoj sasvim običnoj kući živi jedna sasvim obična obitelj. Nju čine: sasvim običan tata, sasvim obična mama i sasvim običan Mališan. U čitavoj kući samo jedan žitelj nije sasvim običan-a to je Karlson s krova.

KARLSON S KROVA

 

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA SPLIT predstava„UKRADENO SUNCE“, redateljica Tamara Kučinović

Zec i Medvjed poznaju se od malih nogu i razumiju bez puno riječi. Iznenada prijetnja nad šumom i njezinim stanovnicima uzdrmat će i najčvršće prijateljstvo. Stari će se prijatelji zapitati koliko se dobro poznaju i jesu li spremni stajati jedan uz drugog. Dolazak Krokodila srušit će Medin i Zekin sigurni svijet, razotkriti licemjerje okoline i staviti na kušnju ljubav, odanost i hrabrost.

UKRADENO SUNCE

 

DJEČJE KAZALIŠTE B. MIHALJEVIĆA U OSIJEKU , predstava „NIJE ME STRAH“, redateljica Ljudmila Fedorova

Dječak Tin bio je poznat kao plašljivi mamin sin. Tin se tako bojao mraka, vještica, vuka, zmajeva, paukova, ali je smislio je i neke nove užase koji su posvuda vrebali. Odlučio je pobijediti sve svoje strahove, i to prolaskom kroz veliki park. Nadao se, vjerovao je da je to-baš kao što su mama i tata rekli-sve u njegovoj glavi.

NIJE ME STRAH

 

ZORIN DOM KARLOVAC, predstava „MALE PRIČE O NESTAŠNOJ SONJI“, redateljica Ljudmila Fedorova

Sonja je psić. Svaki dan gazda je odlazio na posao, a Sonja je usamljeno sjedila u stanu i strašno se dosađivala. Zbog toga su joj se događale različite zanimljive stvari. Jer, kad ti je strašno dosadno, uvijek tražiš neku zanimaciju. A onda se nešto i dogodi. A kad se dogodi, pomisliš; „Kako mi se to dogodilo?“ A kad kreneš misliti, nekako....postaneš pametan. Zbog toga je Sonja bila jako pametan psić.

MALE PRIČE O NESTAŠNOJ SONJI

 

KAZALIŠTE VIROVITICA, predstava „NEVIDLJIVA“, redatelj Nikola Zavišić

Priča o vidljivom i nevidljivom svijetu, odnosno realnom svijetu roditelja i izmišljenom svijetu jedne djevojčice. Naša junakinja bježeći od gradskog sivila sve se više smanjuje dok ne postane „Nevidljiva“. Iako primjećuje svijet oko sebe u želji da ga promijeni ili barem popravi, ne odustaje od mašte i prava na drugi i drugačiji svijet.

NEVIDLJIVA

 

KAZALIŠNA DRUŽINA PINKLEC U KOPRODUKCIJI S LOFT, predstava „S RAZLOGOM“, redateljica Morana Dolenc

Kažu da se u životu događa sve s razlogom. Mi smo odlučili provjeriti je li to uistinu tako. Junak naše priče je Veljko. Veljko je bio dobar i „zločkast“, i ozbiljan i zaigran, i pametan i „glupkast“, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, vesele se, tuguju, slave uspjehe, i hotaju putem koji je pun izazova i prepreka, a zove se ŽIVOT.

S RAZLOGOM

 

ZAGREBAČKO KAZALIŠTE LUTAKA, predstava „SNJEŽNA KRALJICA“, redatelj Dario Harjaček

Snježna kraljica, prelijepa i zavodljiva, a istodobno hladna i otuđena od života. Kada ta sila prirode uđe u živote Gerde i Kaja, započet će velika pustolovina, koja će Kaja odvesti na ledeni sjever, a Gerdu voditi kroz velike kušnje i pogibelji , od kojih će je sačuvati samo njezino iskreno srce i hrabrost da ustraje sve dok ne pronađe voljenoga prijatelja.

SNJEŽNA KRALJICA

 

GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA RIJEKA, predstava „PIPI DUGA ČARAPA“,redateljica Ivana Đilas

U mali gradić u kojem se sve događa po ustaljenom redu, svatko zna svoje mjesto, a čak je i trava ispred kuća lijepo odgojena, doseli se djevojčica drugacija od drugih – Pipi. Osim što ima narančastu kosu i pjegice, oblači se kako joj padne na pamet. Ide spavati kad joj se prohtje, jede sve što hoće i jako opasno govori slobodoumne ideje da djecu nitko ne smije tući, da drugačiji imaju jednaka prava, da slabije treba zaštititi i da svatko ima pravo živjeti kako hoće – jer živimo u slobodnoj državi.

PIPI DUGA ČARAPA

 

LUTKARSKO KAZALIŠTE MOSTAR, predstava „RUŽNO MAČE“, redatelj Filip Eldan

Predstava Ružno mače priča je o hrabrosti, odrastanju i prihvaćanju svoje uloge u svijetu. Također govori o različitosti i toleranciji različitosti kroz protagonista, malenog kormorana Marka kojega je odgojila mačja obitelj, te on stoga prirodno vjeruje da je i sam mačka. Zbog tog svog uvjerenja, Marko je čitav život u sukobu sa svojom okolinom, pa i samim sobom. On želi biti mačka jer se, kako to obično biva, plaši biti drugačiji od drugih zbog straha od odbačenosti.

RUŽNO MAČE

 Gdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 4,00 EUR (30,14 kn)