Učitavanje...


Naše Predstave

3+

Vrtuljak tajni (četiri godišnja doba)Predstava Vrtuljak tajni odvija se u četiri postaje kroz četiri godišnja doba. Predstava otkriva tajne elemenata, igra se njima i priča priče o svijetu oko nas. Tajne, zajedno s djecom, otkrivaju duhovi elemenata zemlje, vode, zraka i vatre, obličjem životinjama nalik, srođeni sa elementima kojima pripadaju. Priče se odvijaju na makro planu elemenata koje duhovi reprezentiraju, na velikom platnu prirode, ali i na mikro planu u kojem živi čovjek elementima prožet, dijete i njegov svijet lutke.

Proljeće
Priču o proljeću i tajne sakrivene u zemlji otkriva Krtica, vrtlarka (Sanja Zalović). Zemlja je majka životu, biljkama i životinjama, od nje sve počinje i u nju se sve vraća. U njoj je sakriven život, ona je naše izvorište i naše odredište. Kao u kakvom prekrasnom vrtu, na njoj i u njoj događaju se čudesni događaji koje treba otkriti.

Ljeto Kako i zemlja, tako i voda vrvi životom. Iz nje je život i potekao i daje nam ga neprestano. U ljetnim danima i sušama kad sve vene, voda je spasonosna i dragocjena. Priča o ljetu prati dogodovštine jedne fokice (Gabrijela Meštrović - Maštruko) i jednog morža (Josip Mihatov) koji su se našli na morskoj plaži. Na moru i ispod mora, s vodom i morskim životinjama plete se mreža situacija na temu vode.

Jesen je vrijeme zraka u kojem su mirisi i zvukovi, vrijeme oblaka u tisućama oblika koji trče po nebu i igraju se, to je vrijeme vjetra što nosi uvelo lišće! Zrak je pun kukaca i ptica, pun vesele igre i veselih susreta. Duhovi zraka, komarac (Anđela Ćurković - Petković) i Bumbar (Davor Kovač) s nebeskih će visini sići na zemlju i pomoći ljudima da ostvare svoje susrete i snove.

Zima U medvjeđem brlogu, medo vatrogasac (Dragan Veselić), spava svoj zimski san i sjeća se dana djetinjstva i mladosti, svojih podhvata kojima je spašavao šumu od velikog šumskog požara, svojih susreta, svojih igara. Sjeća se i iščekuje onaj zadnji poziv koji će ga odvesti do samog kraja njegovog puta. Priča o zimi je i priča o vatri, o ljubavi i o pozivu. Kraj vrtnje vrtuljka je ujedno i novi početak, pa tako i predstava završava kako je i počela: rađanjem novog života i odlaskom u drugi, ovog puta realni svijet, čije tajne djeci više neće biti toliko skrivene.

 
Prema vlastitoj ideji režirao Ivica Šimić Glume
Inspicijent Radojka Kozulić Krtica - Sanja Zalović
Foka - Gabrijela Meštrović - Maštruko
Morž - Josip Mihatov
Komarac - Anđela Ćurković - Petković
Bumbar - Davor Kovač
Medvjed - Dragan Veselić
Kostimografija Hana Letica
Glazba Davor Grzunov
Lutke izradio Mojmir Mihatov
Scenu izgradio Darko Petković
Kostime izradila Nataša PerovićFotogalerijaGdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 4,00 EUR (30,14 kn)