Učitavanje...


Naše Predstave

6+

RegočPrije deset godina prvi put susreo sam se sa svijetom Ivane Brlić Mažuranić. Rođen sam u Sloveniji gdje Ivanina djela nisu obvezna lektira. Susret sa "Šegrtom Hlapićem" bio je ljubav na prvi pogled. Čini se, iako sam dotada glumio u mnogo predstava, nikad nisam bio nošen takvom lakoćom, zanosom, opojnim slikama. "Šegrta Hlapića" sam režirao, a u predstavi glumim sve likove, od Hlapića malenog kao lakat a veselog kao ptica, Bundaša, majstora Mrkonjića, maloga Marka, do Crnog čovjeka i Gita. "Hlapića" sam izveo na slovenskom i na hrvatskom jeziku skoro četiri stotine puta, od cijele Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, do Poljske, Mađarske, Italije, sve do Teherana, gdje su ga djeca i odrasli gledali sa žarom. Ivana Brlić Mažuranić naučila me lijepom hrvatskom jeziku, čistom i melodioznom, gipkom i ponosnom. Poslije sam otkrio njene "Priče iz davnine".
Na dar sam dobio krasnu knjigu koju su ilustrirala djeca iz njezinog Slavonskog Broda. Tu sam upoznao čudesa jedne imaginacije ravne Tolkinovoj. Koncem prošle sezone u Velikoj Gorici sam režirao "Šumu Striborovu", sad u Zadru "Regoča".

Ambijent crkve Sv. Dominika je idealan, poput povijesne pozornice što kamenom zadržava i mjeri vrijeme. Zidine su joj poput Regočevog Legena. Pozvao sam umjetnika Dejana Kljuna da u snažnoj likovnoj gesti oslika svijet legendi, ljepote polja, raskoši šuma, tajne podzemlja, i Zlovodu koja uništava čovječanstvo. S Tamarom Obrovac radio sam i dosad, ovdje se činila idealnim suradnikom. Njezina glazba kao da nosi odjeke dalekih praslavenskih pjevačica koje su hodile istim proplancima kao i mala vila Kosjenka. Pokušali smo vam dočarati zvuk jezika Ivane Brlić Mažuranić suvremenim umjetničkim sredstvima. Nadamo se da će vam ova predstava zauvijek otvoriti vrata jednog svijeta koji će vas pratiti cijeloga života.

Robert Waltl

 
Prilagodba teksta Rona Žulj Glume
Režija Robert Waltl Regoč: Dragan Veselić
Kosjenka: Sanja Zalović
Šukunbaba: Asja Rebac
Šukundjed: Zlatko Košta
Liljo: Josip Mihatov
Vile, pastiri, pripovjedači: Juraj Aras, Gabrijela Meštrović-Maštruko, Anđela Ćurković-Petković, Zdenko Burčul, Robert Košta
Dragamturgija Ivica Buljan
Scenografija i kostimi Dejan Kljun
Glazba Tamara Obrovac
Koreografija Natalija Manojlović
Oblikovanje svjetla Ivo Nižić
Inspicijent Radojka Kozulić
Majstor scene Robert Košta
Majstor tona Mate Petričević
Krojački radovi/izrada kostima Gracijela Perović
Tehnička realizacija Darko Petković, Dragan Sinovčić, Robert Košta, Marko IvanovFotogalerijaGdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 4,00 EUR (30,14 kn)