Učitavanje...


Naše Predstave

12+

Hamletova istina 
Redatelj Dražen Ferenčina
Autorica teksta Ana Prolić

Hamletova istina pisana je „ciljano“, za prvu umjetničku suradnju Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar. Shakespearevo remek-djelo o danskom kraljeviću, jedno je od djela koje je potaknulo najveći broj interpretacija, adaptacija i prilagodbi te tako iniciralo mnoge nove dramske tekstove za raznorodnu publiku.

Pod vlašću novog kralja, život Danske, život dvora, pa tako i Hamletov život naglo se mijenjaju. U jednoj od besanih noćnih šetnji ukazuje mu se duh pokojnog oca i postavlja pred njega veliku i odgovornu zadaću: da objelodani istinu o njegovoj smrti, smrti koja nije rezultat zmijskog ugriza, već bratove ubilačke ruke, da potom raskrinka ubojicu i dokaže njegovu krivnju. Time će pravda biti zadovoljena, duh pokojnog kralja moći će otpočinuti, a Hamlet će opravdati i „potvrditi“ svoju titulu i ulogu koja iz nje proizlazi.

O predstavi:

Mladi danski kraljević Hamlet u nezavidnoj je, teškoj, ali i izazovnoj životnoj situaciji.
Ubrzo nakon iznenadne i neočekivane smrti voljenog oca, njegova se majka, kraljica Gertruda, preudala za očevog brata, Hamletovog ambicioznog i beskrupuloznog strica Klaudija.
No, može li se golobradi i „nenaoružani“ mladić rastrgan emocijama, pitanjima, dvojbama i nesigurnošću te, kako to stalno napominje dvorski savjetnik Polonije, pubertetom, suprotstaviti, a u konačnici i pobijediti moćnika s krunom koji mu bez maskiranih riječi nudi jedini mogući izlaz: pokoravanje i pristajanje na svijet odraslih, na svijet bez vrijednosnog sustava. Ili siguran poraz. Nakon potpunog gubitka volje i vjere kako u sebe, tako i u svoj uspjeh, a što se odražava i na odnos s prelijepom i hirovitom Ofelijom, Polonijevom kćeri, kraljević pronalazi mogućnost, medij i „oružje“ u svojoj velikoj ljubavi, u kazalištu, i u svesrdnoj pomoći odanih i vjernih prijatelja, dvorskih lutkara Gilde i Lara.
Hoće li uspjeti?

Imaju li pozornica, lutka, tekst i čarolija iza podignutog zastora takvu moć?FotogalerijaGdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 4,00 EUR (30,14 kn)