Učitavanje...


Aktualno


Datum objave: 20.03.2021.

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade


Hrvatski centar ASSITEJ i Hrvatski centar UNIMA zajednički obilježavaju Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (20.3.) i Svjetski dan lutkarstva (21.3.). Slogan ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade je „Povedite dijete u kazalište”.
Hrvatsku poruku ove godine napisala je kazališna redateljica Lea Anastazija Fleger, koju prenosimo u cijelosti:
"Danas je veliki dan, dan velikog slavlja, dan za sve male i velike ljubitelje kazališta. 20. ožujka svake godine obilježava se Svjetski dan kazališta za djecu i mlade.
Na današnji dan sva kazališta za djecu i mlade u cijelome svijetu vesele se suigri s najdivnijom publikom, njihovoj sreći, ushićenju, žamoru, snovima, mašti, čaroliji, izmišljenim svjetovima, ozarenim licima, zadovoljstvu, zajedništvu, pričama.
Mnogi autori koji se upuste u rad na predstavi za djecu suočavaju se s pitanjem kako napraviti predstavu koja će vam biti interesantna, bliska, zanimljiva, koju ćete sa zadovoljstvom pratiti, nakon koje ćete izaći prepuni dojmova. Izazov je raditi predstave za djecu. Zašto?
Jer ste vi, djeco najiskrenija publika. Draga djeco, upravo ste nam vi najvažnija inspiracija, naš cilj je uvući vas u predivan, čaroban svijet kazališta, želimo da kazalište postane neizostavan dio vašeg života.
Nadamo se da će mnogi od vas postati novi glumci, redatelji, dramaturzi, koreografi, scenografi, kostimografi, ali i rekviziteri, majstori zvuka i svjetla.
Svi mi koji smo na sceni, ali i naši tajni pomagači iza scene, zaljubili smo se u kazalište. Obožavamo se igrati. Kazalište nam omogućava da stvaramo nove svjetove, svjetove u koje postavljamo pravila po kojima se igramo. Nema kazališta bez igre, štoviše kazalište je „vječna igra“. Te naše čarobne igre, bez vas, djeco, nema.
Danas poruke o važnosti kazališne umjetnosti u životima djece i mladih putuju po cijelome svijetu, bez obzira na pandemiju i na ograničen broj publike u gledalištu.
Ja sam dobila tu čast da u Lijepoj našoj budem glasnik nade i snova svih umjetnika koji stvaraju za djecu i mlade.
Dragi roditelji, djedovi, bake, profesori, povedite svako dijete u kazalište.
Draga djeco, dobrodošli na najljepše mjesto na svijetu, dobrodošli u kazalište!"
Lea Anastazija Fleger

Gdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 30,00 kn / 3,98 EUR