Učitavanje...


Aktualno


Datum objave: 27.09.2019.

Večer filmske glazbe


U petak 27. rujna 2019. u 20:00 sati u Kazalištu lutaka Zadar mezzosporanistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić vodit će vas na glazbeno putovanje kroz večer filmske glazbe.

R. Kraft: Beautiful Maria “The Mambo kings”
G. Gershwin: Summertime, „Porgy and Bess“
C. Velázquez: Besame mucho “Cowboy and the Senorita “
M. Hamlisch: The way we were „The way we were“
M. Jarre: Somewhere, my Love „Doktor Schiwago“
B. Howard: Fly me to the moon “Bridget Jones's Diary”
E. Morricone: The Godfather „The Godfather“
S. Fain: All in the Golden Afternoon „Alice in Wonderland“
H. Blake: Walking in the Air „The Snowman“
F. Churchill: Some Day My Prince Will Come „Snow White and Seven Dwarfs“
M. Steiner: My own true Love „Gone with the Wind“
H. Mancini: Moon river „Breakfast at Tiffany's”
C. A. Bixio: Parla mi d'amore Mariu “Gli uomini, che mascalzoni...”
J. Kander: New York, New York „New York“
H. Arlen: Over the rainbow „The Wizard of Oz”
L. Demetrio: Sway „Dark city“
I. Dunajevski: Ja ljubim „Tko pjeva zlo ne misli“
J. Livingstone, R. Evans: Que sera sera „The Man Who Knew Too Much”

Nera Gojanović, rođena 1979. godine u Šibeniku gdje završava osnovno i srednje obrazovanje. Muzičku akademiju upisuje u Zagrebu 1997. godine u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Kao predstavnica Hrvatske putovala je na Tajvan i Filipine gdje je sudjelovala u radu Svjetskog zbora. Održala je niz koncerata od kojih neke pod okriljem organizacija “Šibenik metropola mladih”, “Hrvatska glazbena scena mladih”, “Hrvatska glazbena mladež” itd. Sudjelovala je u radu Orguljaške škole u Šibeniku pod vodstvom prof. Marija Penzara. Godine 2001. osvojila je nagradu kao najbolja studentica Šibensko-kninske županije na području umjetnosti. Diplomirala je 2003. godine te iste godine upisuje magisterij na akademiji u Zagrebu u klasi primadone Nelli Manuilenko. U svom dosadašnjem umjetničkom radu održala je značajne koncerte kao što je ostvarila i značajne uloge unutar hrvatskih opernih produkcija. Održala je samostalni koncert u MD Vatroslav Lisinski u sklopu tribine “Darko Lukić” 2005. godine. Stručno se usavršavala kod uvaženih umjetnika; Vlatka Oršanić, Anne-Marie Zeller, Tiziana Šojot, Lidija Horvat-Dunjko, Gerhard Zeller, te kod ugledne europske pedagoginje Eve Blahove u Bratislavi.

Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je u glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi mr. Zlate Eterović. Diplomirala je 1996. godine pri muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jakše Zlatara, a u istoj klasi 2006. godine završila je poslijediplomski studij usavršavanja. Od 1999. godine živi u Šibeniku gdje radi u glazbenoj školi Ivana Lukačića kao profesorica klavira. U predanom pedagoškom radu bilježi uspjehe svojih učenika na brojnim natjecanjima, te obavlja dužnost pročelnice klavirskog odjela. Osim pedagogije uspješno se bavi i koncertnom djelatnošću, kao solist, korepetitor, komorna glazbenica ili članica orkestra. Ostvaruje brojne umjetničke suradnje, ponajprije s mezzosopranisticom Nerom Gojanović, ali i s drugim umjetnicima, klarinetistom Borisom Plazibatom, violisticom Lucijom Brnadić, zagrebačkim kvartetom Porin, Zadarskim komornim orkestrom te sa dva najstarija šibenska društva, ŠPD Kolo i Šibenskom narodnom glazbom.

Gdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 25 kuna