Učitavanje...


Aktualno

28.09.2021.

14. Mali Marulić

Od 28. rujna do 2. listopada 2021. u Splitu se održava četrnaesti po redu Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić'', u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split. Ovogodišnji izbornik, kazališni kritičar i teatrolog dr.sc. Igor Tretinjak selektirao je 8 predstava profesionalnih kazališta, a Kazalište lutaka Zadar sudjeluje s predstavom "Pazi što govoriš" u režiji Vinka Radovčića. Na rasporedu smo 29.9., u 12:00 sati u HNK Split. Više informacija o ulaznicama, rasporedu i predstavama: https://gkl-split.hr/

27.09.2021.

Premijera predstave "Zlatna utvica"

Koprodukcijska predstava Kazališta lutaka Zadar, Teatra Fort Forno i Kazališta Virovitica Ivana Brlić-Mažuranić / Tatjana Šuput Raponja ZLATNA UTVICA Prema priči: Zašto se rodila bijedna Lera i njezino siroče Ovu nježnu i sjetnu priču o odnosima majke i kćeri, oca i sina naša najcjenjenija autorica za djecu smjestila je u pradavno doba kada ljudi žive u zemunicama, u skromnim naseljima kraj močvara. Tadašnjim ljudima, za koje kaže da su "osrednji i ogovorljvi i nikakvi" glavni je smisao života nahraniti se i napojiti. Ali mora postojati još neki, možda važniji razlog rođenja? Zato Lera i kći joj Jasenka kreću na goru potražiti Svitivrata koji znade tajne postojanja svih živih bića, a zlatna utvica otkrit će im put do golim okom nevidljivog gospodara. Redatelj: Robert Raponja Vizualni identitet: Breza Žižović Glazba: Gagi Pomoćnica redatelja: Matea Bublić Oblikovanje svjetla: Frane Papić Oblikovanje tona: Mate Petričević Igraju: Sanja Grgina/ Blanka Bart Vanja Čiča/ Laura Kolesarić Luka Selman/ Lino Brozić/ Goran Vučko Tehnička realizacija: Darko Petković, Nataša Perović, Adriano Košuta, Marijan Nižić *Premijera za uzvanike održati će se u četvrtak 30. rujna 2021. u 18:00 sati, a premijera za građanstvo u nedjelju 3. listopada u 11:00 sati u crkvi sv. Dominika.

27.09.2021.

ADRIATIKO

VEČERNJA SCENA KAZALIŠTA LUTAKA ZADAR U sklopu Večernje scene za odrasle u petak 1. listopada 2021. u 20 sati pogledajte predstavu "Adriatiko" u produkciji Talijanske drame HNK Ivan pl. Zajc Rijeka u suradnji s Gradskim kazalištem mladih Split „Adriatiko” je beskonačna priča u priči o intrigantnoj i intenzivnoj vezi čovjeka i mora. Priča je za sve naraštaje jer svatko će, bio on šestogodišnjak ili devedesetogodišnjak razumjeti pouku i važnost ove priče i potaknuti nas na promišljanje o sebi, prije nego o drugima. Možda će potaknuti djecu, a i odrasle da shvate važnost našeg okoliša i prirode, važnost mora koje pokriva sedam desetina zemljine površine. Svatko od nas može svojim ponašanjem doprinijeti očuvanju okoliša i prirode. I svaka sitnica koju poduzmemo u zajedništvu s drugim ljudima znači jako puno. REŽIJA: Siniša Novković DRAMATURGIJA: Siniša Novković SCENOGRAFIJA: Siniša Novković KOSTIMI: Siniša Novković GLAZBA: Siniša Novković ANIMACIJE: Siniša Novković OBLIKOVANJE SVJETLA: Siniša Novković IGRAJU: Serena Ferraiuolo / Giuseppe Nicodemo / Andrea Tich GLAS: Aleksandar Cvjetković TRAJANJE: 50 min *Cijena ulaznice je 40 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 20 kuna uz predočenje odgovarajuće isprave.

18.09.2021.

Nagrada "Zvjezdana Ladika" za najbolji dramski i pedagoški rad dramsko lutkarske radionice DONATOLINA 1

Od 13. do 16. rujna 2021. u Rijeci se održao 23. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej. Susret se održava s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti za djecu i mlade, poticanja kvalitete, međusobnog umrežavanja i razmjene iskustava i znanja. Dramsko lutkaraska radionica “Donatolina 1” Kazališta lutaka Zadar, koju vode glumice-lutkarice Anđela Ćurković-Petković i Irena Bausović Tomljanović, sudjelovala je s predstavom “Tvornica čokolade”. U Zadar su se vratili s osvojenom nagradom “Zvjezdana Ladika” i to za najbolji dramski i pedagoški rad. Članovi žirija u sastavu Tanja Novak, Kristina Paunovski i Igor Tretinjak jednoglasno su odlučili nagraditi Anđelu Ćurković-Petković i Irenu Bausović Tomljanović za odlično vođenje velikog ansambla. Sadržajno bazirana na motivima slavnog dječjeg romana Charlie i tvornica čokolade, predstava je dramaturški oblikovana kroz dinamične i duhovite epizode. Predstava donosi žive i razigrane karaktere. Svaki od 31 sudionika, u rasponu od 7 do 17 godina, oblikovao je lik s jednakom zastupljenošću, snagom i upečatljivošću. Ta sveprisutna lakoća igre i zavodljivost ukupnog dojma izvedbe rezultat je posvećenog i promišljenog rada nagrađenih dramskih pedagoginja.

17.09.2021.

"Crvenkapica" je rasprodana

Izvedba predstave "Crvenkapica" u nedjelju 19.9. u 11:00 sati je rasprodana!

02.09.2021.

DODATNE AKTIVNOSTI KAZALIŠTA LUTAKA

VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE NAŠE STARE I NOVE ČLANOVE! U tijeku su upisi na radionice Kazališta lutaka! Sve informacije vezane uz upis na dramsko lutkarske radionice, dječji zbor i tematizirane lutkarske radionice možete dobiti na tel. 023/ 319 - 181.

02.09.2021.

Programska knjižica 2021/2022

Koje vas predstave očekuju ove kazališne sezone pogledajte u novoj programskoj knjižici!

01.09.2021.

Početak sezone

Ljeto se bliži kraju, a kod nas temperature rastu! U tijeku su nove produkcije i koprodukcije, obnove i reprize. Sezonu započinjemo u nedjelju 12. rujna u 11:00 sati predstavom "Crvenkapica" i to u maloj dvorani kazališta. Broj publike je ograničen na 30 posjetitelja.

16.06.2021.

3. Mediteranski lutkarski festival – „MEDITERANEO“

Od 29. lipnja do 3. srpnja 2021. godine Kazalište lutaka Zadar, uz potporu Ministarstva kulture RH, Zadarske županije, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, organizira svoj treći Mediteranski kazališni festival „MEDITERANEO“! Riječ je o festivalu koji spaja lutkarska kazališta mediteranskih zemalja, te je u prvom planu namijenjen odrasloj publici. Ove godine donosimo kazališne priče iz Slovenije, Španjolske, Nizozemske, Irana i Hrvatske. Predstave će se izvoditi u Kazalištu lutaka Zadar i crkvi sv. Dominika, a u dvorištu Kazališta posjetitelje očekuju projekcije kazališnih predstava posebno snimljenih za ovu prigodu. Program smo obogatili s dva koncerta; Matija Solce & Hannah James i Matej Meštrović. Festival otvaramo 29. lipnja 2021. u 20:30 sati s predstavom "U kažnjeničkoj koloniji" u produkciji Teatra Fort Forno, Kazališta Virovitica i AUK Osijek. Ulaz na sve izvedbe je besplatan, uz obaveznu rezervaciju. Cijeli program možete preuzeti u privitku.

31.05.2021.

"CAFFE KRALJEVSVO" OSVOJILO TRI NAGRADE NA 28. SLUK-U

Na ovogodišnjem 28. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske - SLUK-u u Osijeku, Kazalište lutaka Zadar osvojilo je tri nagrade za predstavu "Caffe Kraljevstvo". Nagrada za najbolju režiju pripala je Vanji Jovanoviću za režiju predstave „Caffe Kraljevstvo“, a Nagradu za najbolju glumu-animaciju osvojili su Irena Bausović Tomljanović i Dominik Karakašić za animaciju u predstavi „Caffe Kraljevsto“.


Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske SLUK - Zadar

Gdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 30,00 kn / 3,98 EUR