Učitavanje...


Aktualno

02.10.2021.

Tematizirana lutkarska radionica "LUTAK"

U listopadu ponovno krećemo s tematiziranim lutkarskim radionicama! Pod stručnim vodstvom Jelene Brkić na radionicama maleni će kreativci upoznati različite načine izrade lutaka, te izraditi lik iz predstave. Radionice se održavaju svake nedjelje sat vremena prije predstave, a cijena je 20,00 kuna.

28.09.2021.

14. Mali Marulić

Od 28. rujna do 2. listopada 2021. u Splitu se održava četrnaesti po redu Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić'', u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split. Ovogodišnji izbornik, kazališni kritičar i teatrolog dr.sc. Igor Tretinjak selektirao je 8 predstava profesionalnih kazališta, a Kazalište lutaka Zadar sudjeluje s predstavom "Pazi što govoriš" u režiji Vinka Radovčića. Na rasporedu smo 29.9., u 12:00 sati u HNK Split. Više informacija o ulaznicama, rasporedu i predstavama: https://gkl-split.hr/

27.09.2021.

Premijera predstave "Zlatna utvica"

Koprodukcijska predstava Kazališta lutaka Zadar, Teatra Fort Forno i Kazališta Virovitica Ivana Brlić-Mažuranić / Tatjana Šuput Raponja ZLATNA UTVICA Prema priči: Zašto se rodila bijedna Lera i njezino siroče Ovu nježnu i sjetnu priču o odnosima majke i kćeri, oca i sina naša najcjenjenija autorica za djecu smjestila je u pradavno doba kada ljudi žive u zemunicama, u skromnim naseljima kraj močvara. Tadašnjim ljudima, za koje kaže da su "osrednji i ogovorljvi i nikakvi" glavni je smisao života nahraniti se i napojiti. Ali mora postojati još neki, možda važniji razlog rođenja? Zato Lera i kći joj Jasenka kreću na goru potražiti Svitivrata koji znade tajne postojanja svih živih bića, a zlatna utvica otkrit će im put do golim okom nevidljivog gospodara. Redatelj: Robert Raponja Vizualni identitet: Breza Žižović Glazba: Gagi Pomoćnica redatelja: Matea Bublić Oblikovanje svjetla: Frane Papić Oblikovanje tona: Mate Petričević Igraju: Sanja Grgina/ Blanka Bart Vanja Čiča/ Laura Kolesarić Luka Selman/ Lino Brozić/ Goran Vučko Tehnička realizacija: Darko Petković, Nataša Perović, Adriano Košuta, Marijan Nižić *Premijera za uzvanike održati će se u četvrtak 30. rujna 2021. u 18:00 sati, a premijera za građanstvo u nedjelju 3. listopada u 11:00 sati u crkvi sv. Dominika.

27.09.2021.

ADRIATIKO

VEČERNJA SCENA KAZALIŠTA LUTAKA ZADAR U sklopu Večernje scene za odrasle u petak 1. listopada 2021. u 20 sati pogledajte predstavu "Adriatiko" u produkciji Talijanske drame HNK Ivan pl. Zajc Rijeka u suradnji s Gradskim kazalištem mladih Split „Adriatiko” je beskonačna priča u priči o intrigantnoj i intenzivnoj vezi čovjeka i mora. Priča je za sve naraštaje jer svatko će, bio on šestogodišnjak ili devedesetogodišnjak razumjeti pouku i važnost ove priče i potaknuti nas na promišljanje o sebi, prije nego o drugima. Možda će potaknuti djecu, a i odrasle da shvate važnost našeg okoliša i prirode, važnost mora koje pokriva sedam desetina zemljine površine. Svatko od nas može svojim ponašanjem doprinijeti očuvanju okoliša i prirode. I svaka sitnica koju poduzmemo u zajedništvu s drugim ljudima znači jako puno. REŽIJA: Siniša Novković DRAMATURGIJA: Siniša Novković SCENOGRAFIJA: Siniša Novković KOSTIMI: Siniša Novković GLAZBA: Siniša Novković ANIMACIJE: Siniša Novković OBLIKOVANJE SVJETLA: Siniša Novković IGRAJU: Serena Ferraiuolo / Giuseppe Nicodemo / Andrea Tich GLAS: Aleksandar Cvjetković TRAJANJE: 50 min *Cijena ulaznice je 40 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike 20 kuna uz predočenje odgovarajuće isprave.

18.09.2021.

Nagrada "Zvjezdana Ladika" za najbolji dramski i pedagoški rad dramsko lutkarske radionice DONATOLINA 1

Od 13. do 16. rujna 2021. u Rijeci se održao 23. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej. Susret se održava s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti za djecu i mlade, poticanja kvalitete, međusobnog umrežavanja i razmjene iskustava i znanja. Dramsko lutkaraska radionica “Donatolina 1” Kazališta lutaka Zadar, koju vode glumice-lutkarice Anđela Ćurković-Petković i Irena Bausović Tomljanović, sudjelovala je s predstavom “Tvornica čokolade”. U Zadar su se vratili s osvojenom nagradom “Zvjezdana Ladika” i to za najbolji dramski i pedagoški rad. Članovi žirija u sastavu Tanja Novak, Kristina Paunovski i Igor Tretinjak jednoglasno su odlučili nagraditi Anđelu Ćurković-Petković i Irenu Bausović Tomljanović za odlično vođenje velikog ansambla. Sadržajno bazirana na motivima slavnog dječjeg romana Charlie i tvornica čokolade, predstava je dramaturški oblikovana kroz dinamične i duhovite epizode. Predstava donosi žive i razigrane karaktere. Svaki od 31 sudionika, u rasponu od 7 do 17 godina, oblikovao je lik s jednakom zastupljenošću, snagom i upečatljivošću. Ta sveprisutna lakoća igre i zavodljivost ukupnog dojma izvedbe rezultat je posvećenog i promišljenog rada nagrađenih dramskih pedagoginja.

17.09.2021.

"Crvenkapica" je rasprodana

Izvedba predstave "Crvenkapica" u nedjelju 19.9. u 11:00 sati je rasprodana!

02.09.2021.

DODATNE AKTIVNOSTI KAZALIŠTA LUTAKA

VAŽNA OBAVIJEST ZA SVE NAŠE STARE I NOVE ČLANOVE! U tijeku su upisi na radionice Kazališta lutaka! Sve informacije vezane uz upis na dramsko lutkarske radionice, dječji zbor i tematizirane lutkarske radionice možete dobiti na tel. 023/ 319 - 181.

02.09.2021.

Programska knjižica 2021/2022

Koje vas predstave očekuju ove kazališne sezone pogledajte u novoj programskoj knjižici!

01.09.2021.

Početak sezone

Ljeto se bliži kraju, a kod nas temperature rastu! U tijeku su nove produkcije i koprodukcije, obnove i reprize. Sezonu započinjemo u nedjelju 12. rujna u 11:00 sati predstavom "Crvenkapica" i to u maloj dvorani kazališta. Broj publike je ograničen na 30 posjetitelja.

16.06.2021.

3. Mediteranski lutkarski festival – „MEDITERANEO“

Od 29. lipnja do 3. srpnja 2021. godine Kazalište lutaka Zadar, uz potporu Ministarstva kulture RH, Zadarske županije, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, organizira svoj treći Mediteranski kazališni festival „MEDITERANEO“! Riječ je o festivalu koji spaja lutkarska kazališta mediteranskih zemalja, te je u prvom planu namijenjen odrasloj publici. Ove godine donosimo kazališne priče iz Slovenije, Španjolske, Nizozemske, Irana i Hrvatske. Predstave će se izvoditi u Kazalištu lutaka Zadar i crkvi sv. Dominika, a u dvorištu Kazališta posjetitelje očekuju projekcije kazališnih predstava posebno snimljenih za ovu prigodu. Program smo obogatili s dva koncerta; Matija Solce & Hannah James i Matej Meštrović. Festival otvaramo 29. lipnja 2021. u 20:30 sati s predstavom "U kažnjeničkoj koloniji" u produkciji Teatra Fort Forno, Kazališta Virovitica i AUK Osijek. Ulaz na sve izvedbe je besplatan, uz obaveznu rezervaciju. Cijeli program možete preuzeti u privitku.


Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske SLUK - Zadar

Gdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 25 kuna