Učitavanje...


Aktualno

01.06.2023.

29. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske - SLUK

29. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske - SLUK svečano je otvoren u srijedu 31. svibnja, a trajat će do 4. lipnja. Ovogodišnji SLUK donosi 10 predstava u natjecateljskoj konkurenciji, 7 predstava u popratnom programu, dvije izložbe, predstavljanje knjige te dvije radionice za studente Akademije za umjetnost i kulturu. U sklopu SLUK-a održati će se i 6th TYA PUPPET THEATRE SHOWCASE u organizaciji Kazališnog epicentra, a ugostit će međunarodne stručnjake iz Srbije, Estonije, Irske, Kine i Koreje s ciljem promocije visokih estetskih i inovativnih dostignuća hrvatske kazališne scene u svrhu snažnog međunarodnog umrežavanja. Kazalište lutaka Zadar sudjeluje s predstavom "Zlatno srce Nikolino", a na programu je u subotu 3. lipnja u 11:30 sati. Više o programu i Susretu na: https://sluk.hr/

23.05.2023.

Premijera predstave "Sagradit ćemo kuću ponovno"

U sklopu projekta Interreg Italy-Croatia FIRESPILL Zadarske županije nastala je edukativna predstava "Sagradit ćemo kuću ponovno", sa svrhom podizanja svijesti o prevenciji i reagiranju na prirodne katastrofe i njene posljedice. O PREDSTAVI: Što kada u trenutku izgubimo sve što imamo? Ili barem ono za što vjerujemo da nam je sve? Djevojčica Dunja u potresu gubi svoju kuću, sve igračke koje je voljela ostaju zatrpane pod teretom građevnog materijala i ona s mamom napušta razrušeno mjesto. Tijekom dugih mjeseci u kojima njen otac ponovno gradi kuću, jedina Dunjina utjeha je lutka Lila koju joj je s drugog kraja zemlje poslala nepoznata djevojčica Dora. Tužna i uvjerena da je izgubila dom, Dunja se povjerava Lili koja je uči važnu životnu lekciju. Dom je ono što nosimo u srcu i sve dok imamo ruke, glave, srca i ljude koje volimo zapravo imamo sve. Kuća se može ponovno sagraditi, gradovi se mogu obnoviti, ali samo onda kad postoji zajedništvo i ljubav koju ćemo u njih utkati. Predstava „Sagradit ćemo kuću ponovno“ namijenjena predškolskoj i osnovnoškolskoj djeci upoznaje ih s gubitkom materijalnih stvari na koje se i odrasli često previše oslanjaju te podsjeća na važnost prijateljstva, kreativnosti, igre i brige za druge. Autorica teksta: Karla Leko Režija: Vinko Radovčić Scenografija: Vinko Radovčić Autori lutke: Darko Petković, Vinko Radovčić, Sanja Grgina Kostimografija: Anita Goreta Odabir glazbe: Vinko Radovčić Oblikovanje svjetla: Frane Papić Oblikovanje tona: Marin Bakmaz Igra: Sanja Grgina Tehnička realizacija: Robert Košta, Nataša Perović, Marijan Nižić Premijera će se održati u srijedu, 24. svibnja u 19 sati u Kazalištu lutaka Zadar.

22.05.2023.

2. InPut Fest Karlovac

Gradsko kazalište "Zorin dom" Karlovac u suradnji s Gradom Karlovcem i Karlovačkom županijom te Ministarstvom kulture i medija organizira 2. International Puppet Theatre Festival Karlovac - InPuT Fest Karlovac. Festival će se održati od 23. do 27. svibnja 2023., a posjetitelji će imati priliku pogledati odlične predstave. Kazalište lutaka Zadar na programu je u subotu, 27. svibnja u četvrtak u 18 sati s predstavom "Kugina kuća".

15.05.2023.

Večernja scena // House Bolero

U sklopu Večernje scene Kazališta lutaka Zadar, u petak 19. svibnja 2023. u 20 sati očekuje vas "HOUSE BOLERO". Riječ je o plesnoj predstavi u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla, a u produkciji Studija za suvremeni ples. O PREDSTAVI: Sve je počelo prije pet godina odom Plesu, zajedničkim eksperimentom proizašlim iz pitanja kako učiti iz plesa radije nego kako učiti plesati ili kako biti svoj. Ti ludi, čudni, queer, idiosinkratski plesni stilovi razvijali su se kroz rad s fizičkom prisutnošću, kinestetskim upisivanjem u vrijeme i prostor kao u materiju, u zajedničko energetsko polje, u dinamički teritorij i mjesto u kojem je stalna promjena dinamike moguća. Ovoga puta, povod je šezdeseta obljetnica Studija za suvremeni ples. U ovom međugeneracijskom eksperimentu plesači su dobi između dvadeset jedne i šezdeset devet godina. Kroz rad s tijelom, fizičkom prisutnošću, i sa strašću za plesom, oni neizbježno stvaraju nove implikacije: njihov plesopis postaje sila koja preispituje bezgranično polje normalizacije. KONCEPT I KOREOGRAFIJA: Matej Kejžar IZVEDBA: Branko Banković, Ana Mrak, Ana Vnučec, Martina Tomić, Ida Jolić, Šimun Stankov i Ana Novković Cijena ulaznice je 8 eura, a za učenike, studente i umirovljenike 5 eura.

12.05.2023.

"Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" na 30. Festivalu glumca

Na 30. Festivalu glumca, koji će se održati od 14. do 21. svibnja u Županji, Vinkovcima, Vukovaru, Otoku i Iloku, odigrat će se 16 predstava iz prošlogodišnje produkcije hrvatskih kazališta koje za ovogodišnji festival odabrao izbornik Zijad Gračić, ak. glumac. Organizatori Festivala glumca su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika iz Zagreba i Koncertno kazališna agencija Asser Savus iz Vinkovaca, a utemeljili su ga 1994. godine Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i Vukovarsko-srijemska županija. Kazalište lutaka Zadar sudjeluje s "Predstavom Hamleta u selu Mrduša Donja", koprodukcijskom predstavom sa HNK Zadar, a na rasporedu je u ponedjeljak 15. svibnja u 21 sat u Vinkovcima. Više o festivalu i programu: https://festivalglumca.hr/

24.04.2023.

"Caffe Kraljevstvo" na kazališnom festivalu u Mladenovcu

Od 24. do 29. travnja 2023. u Mladenovcu (RS) održava se prvi kazališni festival "Teatar u jednom dejstvu za decu". Kazalište lutaka Zadar sudjeluje s predstavom "Caffe Kraljevstvo", te je na programu u subotu 29. travnja u 13 sati.

20.04.2023.

Večernja scena // Krleža talent show

U sklopu Večernje scene Kazališta lutaka Zadar, u četvrtak 27. travnja 2023. u 20 sati očekuje vas predstava "KRLEŽA TALENT SHOW". Predstava u produkciji kazališta Mali teatar iz Zagreba premijerno je izvedena u studenom 2022. u zagrebačkom kazalištu KNAP, a donosi satiričan tekst u krležijanskom duhu. O PREDSTAVI: Tko je najtragičniji lik hrvatskog dramskog imaginarijuma iz pera Miroslava Krleže? Zbog koga će publika patiti, a zbog koga plakati? Od smijeha, nadajmo se. Tko je zaslužio dramu o svom životu, a kome je i sam život drama? Odabrali smo desetak najvećih krležinih likova, te ih smjestili u suvremeni svijet lake zabave i spektakla. Filip Latinovitz, Barunica Castelli-Glembay, student Vidović, Janez i Anka, Leda i Aurel, Leone Glembay, Krešimir Horvat i Laura Lenbach svoj će talent za tragediju pokazati u trima eliminacijskim igrama. Likovi jedan za drugim napuštaju show. Tko će se probiti, a tko propiti do finala? Galeriji živopisnih likova pridružuju se specijalni gosti show-a: legende Saloma i Michelangelo Bunarroti kao blistavi plesni par, Petrica Kerempuh kao nerazumljivi glazbeni intermezzo, te Puba Fabritzy kao neželjeni pravnički element kojemu nije mjesto na podiju zabavnog show-a. Laži, intrige, cinična podbadanja, ljubavni ispadi, tučnjave, obiteljske tajne, sve su to sastojci omiljenih reality talent showova. Mnogi obožavaju gledati tuđe živote koji su gori od njihovih. Što se nalazi iza površnog pogleda na tuđe živote? Tko će zavoljeti krležine likove, a tko zamrziti Krleža Talent Show? IGRAJU: Igor Baksa, Mada Peršić i Damjan Simić. Cijena ulaznice je 6,50 eura (48,90 kuna), a za učenike, studente i umirovljenike 3,50 eura (26,37 kuna).

07.04.2023.

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs žele Vam djelatnici Kazališta lutaka Zadar!

27.03.2023.

28. Lutkarsko proljeće

Od 27. ožujka do 1. travnja 2023. održati će se 28. Lutkarsko proljeće. Manifestacija u organizaciji Asser Savus i Hrvatskog centra UNIMA okuplja šesnaest profesionalnih lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske, hrvatske dijaspore i gostiju, koji će uprizoriti ukupno 96 predstava u pet gradova i dvadeset općina Vukovarsko-srijemske županije te u gradovima Orašju i Odžaku u susjednoj BiH. Kazalište lutaka Zadar sudjeluje s predstavom "Mali dinosaur", a cijeli program je dostupan na: https://lutkarskoproljece.com/ U sklopu festivala dodjeljuje se i nagrada za životno djelo "POVELJA ZVONKO FESTINI", a ovogodišnja dobitnica za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva je naša glumica-lutkarica Sanja Grgina.

18.03.2023.

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva, 20. i 21.3.

Pridružite nam se i ove godine u obilježavanju Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva, 20. i 21. ožujka! U Kazalištu lutaka Zadar i ove godine očekuje vas bogat program; predstave za organizirani dolazak vrtića, lutkarska radionica, predstava za građanstvo, te prikaz dvije knjige. Predstava „Koliko je duga jedna priča“, 21.3. u 18 sati, besplatna je za sve posjetitelje, no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je rezervacija karata na mail: klz@klz.hr Program obilježavanja, kao i ovogodišnje poruke možete preuzeti u nastavku.


Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske SLUK - Zadar

Gdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 4,00 EUR (30,14 kn)