Učitavanje...


Aktualno

01.09.2021.

Početak sezone

Ljeto se bliži kraju, a kod nas temperature rastu! U tijeku su nove produkcije i koprodukcije, obnove i reprize. Sezonu započinjemo u nedjelju 12. rujna u 11:00 sati predstavom "Crvenkapica" i to u maloj dvorani kazališta. Broj publike je ograničen na 30 posjetitelja.

16.06.2021.

3. Mediteranski lutkarski festival – „MEDITERANEO“

Od 29. lipnja do 3. srpnja 2021. godine Kazalište lutaka Zadar, uz potporu Ministarstva kulture RH, Zadarske županije, Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra, organizira svoj treći Mediteranski kazališni festival „MEDITERANEO“! Riječ je o festivalu koji spaja lutkarska kazališta mediteranskih zemalja, te je u prvom planu namijenjen odrasloj publici. Ove godine donosimo kazališne priče iz Slovenije, Španjolske, Nizozemske, Irana i Hrvatske. Predstave će se izvoditi u Kazalištu lutaka Zadar i crkvi sv. Dominika, a u dvorištu Kazališta posjetitelje očekuju projekcije kazališnih predstava posebno snimljenih za ovu prigodu. Program smo obogatili s dva koncerta; Matija Solce & Hannah James i Matej Meštrović. Festival otvaramo 29. lipnja 2021. u 20:30 sati s predstavom "U kažnjeničkoj koloniji" u produkciji Teatra Fort Forno, Kazališta Virovitica i AUK Osijek. Ulaz na sve izvedbe je besplatan, uz obaveznu rezervaciju. Cijeli program možete preuzeti u privitku.

31.05.2021.

"CAFFE KRALJEVSVO" OSVOJILO TRI NAGRADE NA 28. SLUK-U

Na ovogodišnjem 28. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske - SLUK-u u Osijeku, Kazalište lutaka Zadar osvojilo je tri nagrade za predstavu "Caffe Kraljevstvo". Nagrada za najbolju režiju pripala je Vanji Jovanoviću za režiju predstave „Caffe Kraljevstvo“, a Nagradu za najbolju glumu-animaciju osvojili su Irena Bausović Tomljanović i Dominik Karakašić za animaciju u predstavi „Caffe Kraljevsto“.

26.05.2021.

28. Susret lutkara i lutkarskih kazališta - SLUK

28. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske - SLUK svečano je otvoren u ponedjeljak 24. svibnja, a trajat će do 30. svibnja. Ovogodišnji SLUK donosi 12 predstava i lutkarsku izložbu, koja objedinjuje lutkarska kazališta iz Osijeka, Splita, Zadra, Zagreba i Rijeke, a kojom se obilježava 90. rođendan Branka Mihaljevića, po kojem je osječko Dječje kazalište dobilo ime. Kazalište lutaka Zadar na SLUK-u sudjeluje s predstavom "Caffe Kraljevstvo", a koja je također i dio programa "4th TYA PUPPET THEATRE SHOWCASE", koji se odvija u Osijeku paralelno sa SLUK-om.

21.05.2021.

Premijera predstave "Oto i Valentina"

Manuela Vladić-Maštruko OTO I VALENTINA Režija: Gabrijela Meštrović Maštruko Dramatizacija: Živko Nižić Autor glazbe: Matej Meštrović Oblikovanje predstave i lutaka: Robert Košta Oblikovanje svjetla: Frane Papić Igraju: Josip Mihatov/ Dominik Karakašić, Irena Bausović Tomljanović, Vjera Vidov, Dragan Veselić Premijera za uzvanike održat će se u ponedjeljak 24. svibnja 2021. u 19:00 sati.

11.05.2021.

Me'med

VEČERNJA SCENA KAZALIŠTA LUTAKA ZADAR Autorski projekt Bojana Bana, Filipa Severa i Lea Rafolta ME'MED "Me'med" je diplomski rad Bojana Bana i Filipa Severa u sklopu studija Neverbelnog teatra, a temelji se na romanu Semezdina Mehmedinovića i prva je dramatizacija tog djela u Hrvatskoj. Glavni lik ovog romana i predstave je pisac koji doživljava srčani udar. To je autobiografski roman koji progovara o raznim problemima; strahu od gubitka sjećanja, starenja, tijela i neposlušnosti organa, života emigranta i odnosa lokalnog stanovništva prema njima, odnosa oca i sina (pjesnik – fotograf), nemogućnosti zadržavanja uspomene, razlici u percepciji svijeta književnika i fotografa (sukob pisane, govorene riječi i vizualnog medija kao što je fotografija). Upravo ovo zadnje možda je jedan od ključnih motiva u samom radu. Veliki, lirsko-prozni tekst je u odnosu s izraženim vizualom i fizikalitetom dvojice izvođača, koji prolaze sve faze; od nijekanja, preko ljutnje/frustracije, do pomirbe i obnavljanja odnosa za koje likovi misle da su važni za nastavak života. REŽIJA I DRAMATIZACIJA: Leo Rafolt, Bojan Ban i Filip Sever UMJETNIČKI SAVJETNIK: Matija Ferlin MAJSTOR TONA I RASVJETE: Hana Schönfeld IGRAJU: Bojan Ban i Filip Sever

16.04.2021.

Dan Zadarske županije

Povodom obilježavanja Dana Zadarske županije na stranicama Zadarske županije do kraja travnja možete pogledati dvije izvrsne i višestruko nagrađivane predstave našeg Kazališta; "Michelangelo Buonarroti" i "Drago Č. i tvornica čokolade". https://www.zadarska-zupanija.hr/2021/

06.04.2021.

Odgađa se izvođenje predstave "Mačak u čizmama"

Umjesto najavljene predstave "Mačak u čizmama" u planiranim terminima, u subotu i nedjelju (10. i 11.4.) u 11 sati, možete pogledati predstavu "Crvenkapica".

02.04.2021.

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs žele Vam djelatnici Kazališta lutaka Zadar!

24.03.2021.

Don Quijote od Hrvatske

VEČERNJA SCENA KAZALIŠTA LUTAKA ZADAR U sklopu Večernje scene za odrasle u četvrtak 25. ožujka 2021. u 20 sati pogledajte predstavu "Don Quijote od Hrvatske" u produkciji Malog teatra iz Zagreba. Satira za dva glumca po motivima Cervantesovog Don Quijotea. U autoreferencijalnoj predstavi, dvojica glumaca izlaze pred publiku i izvode bazičnu verziju nekadašnjeg spektakla o bistrom vitezu od Manche. Kroz predstavu se pred publikom otkriva problem za problemom, no, unatoč svemu, dvojica glumaca spašavaju predstavu svojom dinamičnom međuigrom u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, sukob i igra. Jedino što je ostalo od nekadašnje raskošne produkcije Malog teatra jest najava predstave. Sve ostalo: scenografija, kostimi, glazba, pa čak i glumački ansambl, s vremenom je nestajalo pod utjecajem ovih ili onih (ne)prilika u kulturi i nezavisnom kazalištu. Predstava o Vitezu od zrcala koji je nekada davno okrenuo stvari naglavačke, i svijet je tako ostao visjeti, a mi, ovce, dim, vjetrenjače i čarobnjaci zajedno s njim. Don Quijote od Hrvatske je tu da prokaže krivde i nepravde, da nam pruži posljednji poziv upomoć i vrati nas tamo gdje je bitno – u kazalište kao mjesto susreta društva, zabave, smijeha, suza, umjetnosti i zdravog razuma. REŽIJA: Igor Baksa, Sven Jakir, Anja Pletikosa DRAMATURGIJA: Anja Pletikosa TEKST: Igor Baksa VIZUALNO OBLIKOVANJE I LUTKA: Lorna Kalazić IGRAJU: Igor Baksa, Sven Jakir TRAJANJE: 70 minuta


Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske SLUK - Zadar

Gdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 4,00 EUR (30,14 kn)