Učitavanje...


Aktualno

20.05.2024.

Večernja scena // Čitač ljudi

U sklopu Večernje scene Kazališta lutaka Zadar, u srijedu 29. svibnja 2024. u 20 sati u Kazalištu lutaka Zadar gostuje izvrsna monodrama "Čitač ljudi”, u produkciji Teatra Fort Forno. Čitanje sebe i drugih cjeloživotni je proces: nepredvidiv i pun iznenađenja, živ i uzbudljiv, dramatičan i komičan. U sjećanje nam se bilježe događaji i doživljaji koje dijelimo i stvaramo s roditeljima, rođacima, vidljivim i manje vidljivim prijateljima; sve do školovanja i odrasle dobi kada promišljamo o načinima izražavanja samih sebe kako bismo pronašli autentičnost koja nas izgrađuje. O PREDSTAVI: „Čitač ljudi“ duhovito je koncipirana monodrama interaktivnog karaktera, koja obrađuje veoma intrigantnu temu - kako izraziti sebe i zanemariti traumatična iskustva kojima je svaki mladi čovjek izložen u svom formativnom razdoblju, kako u obitelji, tako i među vršnjacima u školi i društvu. Pođite na putovanje s osobom koja će podijeliti svoja iskustva čitanja sebe i drugih u nastojanju da podijeli trenutke osjetilne spoznaje s vama. TEKST: Gabrijel Perić, Robert Raponja REŽIJA: Robert Raponja DRAMATIZACIJA: Tatjana Šuput Raponja LIKOVNOST: Ria Trdin IGRA: Gabrijel Perić Ulaznice se kupuju na blagajni prije predstave ili online, a rezervacija je moguća putem maila (klz@klz.hr). Cijena ulaznice je 6,50 eura, a za učenike, studente i umirovljenike 3,50 eura.

17.05.2024.

2. Istarski lutkarski festival „Abracadabra“

Drugi Istarski lutkarski festival „Abracadabra“ održat će se u Rovinju od 27. do 29. svibnja. Tijekom tri festivalska dana rovinjski trgovi, ulice, Kazalište „Antonio Gandusio“ i Multimedijalni centar živjet će u znaku lutkara, lutkarskih kazališta, predstava i radionica za djecu. „Abracadabra“ se održava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja – Rovigno, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, uz potporu Hrvatskog centra UNIMA. Kazalište lutaka Zadar sudjeluje s predstavom "Riba duginih boja" u režiji Renate Carole Gatice, a na rasporedu je u utorak, 28. svibnja u 12 sati.

06.05.2024.

Premijera predstave "Andersenove priče"

Postoje djela na čiji spomen svi jednoglasno razdragano kažu: “aaaah!”, djela koja oduševljavaju generacije, a takva su zasigurno i djela Hansa C. Andersena. Predstava prema libretu Hrvoja Hitreca, na glazbu Alfija Kabilja, temeljena je na Andersenovom životopisu i donosi sve njegove najpoznatije priče u formi lutkarskog mjuzikla. Redatelj: Robert Bošković Autor glazbe: Alfi Kabiljo Autor libreta: Hrvoje Hitrec Scenografkinja: Vesna Režić Koreografkinja: Patricia Gospić Kostimografi i autor lutaka: Patricio Alejandro Aguero Marino Dizajnerica svjetla: Vesna Kolarec Aranžerka glazbe: Iva Bardun Asistentica scenografkinje: Nikolina Kuzmić Asistentica kostimografa: Marta Dolenčić Aranžeri i izrada matrica: Iva i Branko Bardun Aranžerka pratećih vokala: Matea Bardun Prateći vokali: Matea, Sanja, Iva i Maks Bardun Igraju: Lino Brozić, Irena Bausović Tomljanović, Ana Cmrečnjak, Sanja Grgina, Anđela Ćurković-Petković, Dominik Karakašić, Gabrijela Meštrović Maštruko, Vjera Vidov, Josip Mihatov, Juraj Aras, Radojka Kozulić Pjavaju: Dječji zbor "Tintilinić" Kazališta lutaka Zadar i prijatelji iz OŠ Petra Preradovića Zadar, 3.b Korepetitorica i vokalna priprema glumaca: Iva Mustać Klarić Inspicijentica: Radojka Kozulić Voditelj kazališne i scenske tehnike: Zlatko Vidaković Tehnolozi i kreatori lutaka: Robert Košta, Darko Petković Voditelj scenskog svjetla: Frane Papić Oblikovatelj scenskog tona: Mate Petričević Stolar: Marijan Nižić Krojački radovi: Nataša Perović Tehničar tona: Marin Bakmaz Pozornički radnik: Adriano Košuta Autorica slike plakata: Silvijana Dražović Premijera za uzvanike će se održati u petak, 10. svibnja 2024. u 20 sati.

30.04.2024.

Obavijest o lutkarskim radionicama u svibnju

Nedjeljne lutkarske radionice održat će se 12. i 26. svibnja jedan sat prije predstave. Voditeljica: Jelena Brkić, mag. paed.

22.04.2024.

Večernja scena // U potrazi za Ivanom

U sklopu Večernje scene Kazališta lutaka Zadar, u četvrtak 25. travnja 2024. u 20 sati očekuje vas izvrsna predstava "U potrazi za Ivanom" u produkciji Max teatra iz Zaprešića i Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda. O PREDSTAVI: Predstava U potrazi za Ivanom u režiji Morane Dolenc nastala je prema istoimenome romanu Sanje Lovrenčić, koja je i autorica dramatizacije. Roman je objavljen 2006, a iduće je dobio Nagradu „Ksaver Šandor Gjalski“. Riječ je o biografskoj fikciji o Ivani Brlić-Mažuranić koja je sadržajno iznimno bogata, budući da se Sanja Lovrenčić koristila bogatom arhivom pisama, bilješki i dnevničkih zapisa. Predstava prati život Ivanin život od rođenja u Ogulinu 1874, preko života u Slavoniji sa suprugom Vatroslavom Brlićem, do tužne i samotne smrti u Zagrebu 1938. Tekst predstave se izvorno temelji na dnevničkim zapisima i pismima obitelji. REŽIJA: Morana Dolenc DRAMATIZACIJA: Sanja Lovrenčić OBRADA GLAZBE: Davor Rocco SCENSKI POKRET: Rebeka Čuljak KOSTIMI: Tihana Ostreš SCENOGRAFIJA I LUTKE: David Peroš Bonnot IGRAJU: Katarina Perica Kirin, Matilda Sorić, Marina Kostelac Cijena ulaznice je 6,50 eura, a za učenike, studente i umirovljenike 3,50 eura.

16.04.2024.

26. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ na Hvaru

Od 15. do 18. travnja na Hvaru će se održati 26. Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ! Osnovna ideja Susreta je otvaranje prostora prezentacije rada članova i njihovih dramskih studija sa predstavama za koje smatraju da su obilježile njihov rad u protekloj sezoni. Na taj način Susret postaje mjesto na kojem je moguće vidjeti najbolje godišnje produkcije dramskih studija što je zapravo i presjek najkvalitetnijeg dramsko-pedagoškog rada s djecom u Hrvatskoj. Polaznici naše dramske radionice DONATOLINA sudjeluju s predstavom "Božićni taxi", a na programu su u srijedu, 17.4., u 19:30 sati. Voditeljica: Gabrijela Meštrović Maštruko

13.04.2024.

17. Mali Marulić

17. Festival hrvatske drame za djecu ''Mali Marulić'' održan je od 8. do 12. travnja, a program festivala je realiziran u Gradskom kazalištu lutaka Split i Kazalištu lutaka Zadar. Ovogodišnja selektorica festivala bila je dramaturginja Nikolina Rafaj koja je između 24 prijavljene predstave odabrala njih osam u natjecateljski dio programa. Kazalište lutaka Zadar sudjelovalo je s predstavom "zEzop". Stručni žiri u sastavu Goran Golovko, redatelj, Magdalena Mrčela, spisateljica, novinarka, profesorica hrvatskog jezika i Ana Marija Veselčić, glumica, dodjelili su nagrade, a "zEzopu" su pripale dvije; Nagrada za najbolji originalni tekst – Ani Prolić za tekst predstave „zEzop“ i Nagrada za najbolju koreografiju ili scenski pokret – Damiru Klemeniću za predstavu „zEzop“ Kazališta lutaka Zadar.

29.03.2024.

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs žele Vam djelatnici Kazališta lutaka Zadar!

19.03.2024.

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva, 20. i 21.3.

Pridružite nam se i ove godine u obilježavanju Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva, 20. i 21. ožujka! U Kazalištu lutaka Zadar naša najmlađa publika pogledati će predstave „Vrlo gladna gusjenica“ i „Mali dinosaur“, nakon kojih ćemo imati tematizirane radionice u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar. A u četvrtak, 21. ožujka u 18 sati ne propustite pogledati našu novu predstavu „zEZOP“ u režiji Ane Prolić! Na dramaturški zanimljiv način, "zEZOP" isprepliće jedanaest Ezopovih basni, igrajući se sa samom idejom izvedbe. Poruke i pouke Ezopovih basni ostaju iste, a na vama je da saznate kako su Cvrčak i Mrav pronašli zajednički jezik, jesu li se Lisica i Roda pomirile i što se dogodilo Jelenu?? Ulaznice po promotivnoj cijeni od 2 eura su dostupne na blagajni kazališta i online. Program obilježavanja, kao i ovogodišnje poruke možete preuzeti u nastavku.

18.03.2024.

29. Lutkarsko proljeće

Od 18. do 22. ožujka 2024. održati će se 29. Lutkarsko proljeće. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovat će ukupno 15 profesionalnih lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade iz Hrvatske te dva kazališta iz hrvatske dijaspore (Hrvatsko kazalište Pečuh i Lutkarsko kazalište Mostar). Kazalište lutaka Zadar sudjeluje s predstavom "Riba duginih boja", a cijeli program je dostupan na: https://lutkarskoproljece.com/


Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske SLUK - Zadar

Gdje smo?

Sokolska 1, 23000 Zadar,
Hrvatska

Tajništvo: 023/319-181
Marketing: 099/4951-496, 023/319-181
Tehnika: 099/4951-498
Fax: 023/311-122
E-mail: marketing@klz.hr, tehnika@klz.hr, tajnistvo@klz.hr
OIB: 05876658632


Dobrodošli na stranice Kazališta lutaka Zadar, vaš vodič u svijet čarolija!

Radno vrijeme blagajne:
Četvrtkom: 10:30 - 12:30 sati
Petkom: 10:30 - 12:30 sati
Sat vremena prije početka predstave
Blagajna telefon: 023/318-304

Cijena ulaznice: 4,00 EUR (30,14 kn)